Spaaractie eerste lezertjes

Het boek van Akim

Dit schooljaar kunnen kinderen uit het eerste leerjaar  sparen voor een mooi leesgroeiboek . De spaaractie loopt in de bibliotheken van Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove.

Spaaractie

Alle eerste lezertjes die naar de bibliotheek gaan in Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove kunnen vanaf 1 september sparen voor het leesgroeiboek Het boek van Akim. Dit boek is geschreven door Claire De Lombaert met tekeningen van An De Bode. Bij ieder bezoek aan de bibliotheek krijgen ze een stempel op hun stempelkaart. Wanneer de kaart vol is, kan deze ingeruild worden voor een uniek leesgroeiboek. Het boek is uitgegeven door de Vlaamse kinderboekenuitgeverij De Eenhoorn en ligt ook in de betere boekhandel. De spaaractie is een initiatief van BibArt, gerealiseerd met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

  • Wie kan aan de actie deelnemen? Kinderen uit het eerste leerjaar van de lagere school en kinderen uit het buitengewoon lager onderwijs die leren lezen
  • Waar kan je stempels sparen? In de bibliotheken, filialen en uitleenposten van Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove
  • Hoe kan je stempels sparen? Bij je eerste bezoek krijg je een stempelkaart met één stempel. Vergeet er niet je naam op te zetten zodat je ze terugkrijgt indien je ze in een boek vergeet. Bij ieder bezoek aan de bibliotheek neem je de spaarkaart mee. Je krijgt één stempel per bezoek. Indien je vijf stempels gespaard hebt, krijg je gratis het leesgroeiboek!
  • Tot wanneer kan ik sparen? De spaaractie loopt gedurende dit hele schooljaar.
  • Waarover gaat het boek van Akim? Aan de balie kan je het boek inkijken op aanvraag. Het is een heerlijk leesgroeiboek over de avonturen die lezers over de hele wereld beleven. AVI-start - AVI-E3 of AVI 0 - 3

Sien leest de bib leeg.
Ze weet al heel wat.
Ze wil nog een boek.
Sien is slim.
Maar is ze wijs?
Sien en Raaf gaan op reis.
Ze gaan op zoek.
Sien wil het boek van Akim.
Het boek van Akim is zo mooi.
Zo een boek wil Sien ook.

  • Nog vragen? Het personeel van de bibliotheek helpt u graag verder!