Digitour

banner digitour

Wat is Digitour?

Een reeks lezingen en workshops van de BibArt-bibliotheken rond mediawijsheid en digitale cultuur.

Workshops Lego voor kinderen

Ga in deze workshop aan de slag met een Duplo trein, pixeltekeningen en digitale maskers. Deze workshop met doorschuifsysteem zorgt er voor dat de kleuters met verschillende leuke activiteiten en technieken in aanraking komen.

Met LEGO Spike kan je zelf een robot bouwen en die aansturen met een programmeeromgeving die heel erg lijkt op het gekende Scratch. In deze workshop leren we eerst over robots om deze daarna zelf te bouwen en te programmeren.

In deze workshop gaan we aan de slag met de vrolijke en kleurrijke Robo. Deze robot is te programmeren met een tablet en moet eerst zelf gebouwd worden. Vooraleer we met de robot zelf aan de slag gaan is er eerst een introductie over robots en hoe deze meer voorkomen in ons dagelijks leven dan de kinderen denken.

Praktisch

Prijs: 3 euro per deelnemer, per workshop (kansentarief UiTPAS Dender 1,50 euro).

Inschrijven verplicht via www.BibArt.be/webshop of in de bibliotheken van Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove. Tickets via de webshop van BibArt kunnen betaald worden met Bancontact, Maestro, Creditcard (Visa, Mastercard, ...).

 Alle workshops worden gegeven door Digitale wolven vzw.

Lezingenreeks

  • maandag 5 september: Podcasting door Blooshoofd vzw in Bib Ninove
  • dinsdag 18 oktober 20.00 uur: Hackefietjes door Intie De Ceukelaire in GC De Volkskring te Lede
  • maandag 24 oktober 20.00 uur: Fake news en desinformatie door Tim Verheyden in EMotia te Erpe-Mere 
  • donderdag 17 november 20.00 uur: Bitcoin voor beginners (geannuleerd)

Tv, smartphone, laptop, tablet... Nooit eerder spendeerden we zo veel tijd en geld aan technologie. Nieuwe trends komen niet in de plaats van iets anders. Ze komen er gewoon bij. We kijken naar Netflix, bovenop de tijd die we spenderen aan traditionele tv. We chatten via WhatsApp bovenop de sms’jes die we al stuurden. Alles samen kost ons dat uren per dag. Digibesitas wijst op een overvloed waarvan we zelf niet meer genieten. De symptomen: stress en ongenoegen om digitale gewoontes die ons opslorpen. Zijn we effectief verslaafd? En wat kunnen we er aan doen?

Praktisch

De prijs is 5 euro voor een lezing (kansentarief UiTPAS Dender is 1,50 euro).

De tickets voor de lezingen bestel je via www.BibArt.be/webshop of in de bibliotheken van Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove. Tickets via de webshop van BibArt kunnen betaald worden met Bancontact, Maestro, Creditcard (Visa, Mastercard, ...).