Online lezing: SOS: Eerste hulp bij cyberpesten & sexting

Wanneer? Maandag 30 november om 19.30 uur

Waar? Online, via het platform Teams. Dit platform kan ook via de browser gebruikt worden, de app hoeft niet gedownload te worden.

Sexting begint vaak vanuit liefde: mekaar opwindende berichtjes of foto’s sturen. Maar soms gaat het mis en worden foto’s verspreid naar vrienden of onbekenden die er niets mee te maken hebben. Dan gaat sexting over in cyberpesten. 22% van de jongeren geeft aan ooit eens slachtoffer te zijn geweest van cyberpesten, en 14% erkent zich als (sporadisch) dader. Wat is cyberpesten eigenlijk? Welke vormen kan het aannemen? Is het een verlengde van het pesten op de speelplaats? Of kan het er ook volledig los van staan? Maar vooral: wat kan je doen als jouw kind wordt gecyberpest? Of wat als jouw kind anderen cyberpest? En wat als je (kind) het allemaal ziet gebeuren? In deze lezing krijg je een antwoord op bovenstaande vragen en tips om signalen op te vangen en actie te ondernemen.

Bert Pieters was als tiener slachtoffer én dader van pesten en onderzoekt nu hoe online haat werkt en wat je eraan kunt doen. Hij geeft onder de naam Digisaurus lezingen voor ouders, leerkrachten en andere opvoeders die zich soms een 'dinosaurus' voelen in de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. Riete Neuckermans - psychologe en seksuologe uit Ninove - is aanwezig als gastspreker.

Opgelet: door de alsmaar stijgende coronacijfers zal deze lezing enkel online plaatsvinden.

Hoe deelnemen?
1. Vul ten laatste 25 november het inschrijvingsformulier in: https://forms.gle/xHMKcbqf1WuLkSN27.
2. Je ontvangt van ons vervolgens tijdig een link naar Teams om deel te nemen aan de lezing.