BibArt organiseert online lezingen

BibArt lanceert vier, aparte lezingen rond digitale dingen in de maand mei. We werken hiervoor samen met Appstublieft. De lezingen gaan online door via zoom, enkele dagen voor de start ontvang je een e-mail met de link. Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht. Bekijk het aanbod en schrijf je snel in want het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven kan je per lezing.

De beste apps voor je smartphone en tablet

>> maandag 3 mei, start om 20 uur via zoom

Veel mensen gebruiken op hun smartphone eigenlijk maar een beperkt aantal apps. En toch bestaan er miljoenen apps die het leven gemakkelijker kunnen maken. Zo veel dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Maar welke zijn echt de moeite waard? In deze interactieve demosessie maak je kennis met een 25-tal verrassende apps voor alle mogelijke doeleinden: om te gebruiken op kantoor, op reis, om te sporten ... Er is ook aandacht voor veiligheid op je smartphone.

>> inschrijven voor deze lezing

Wandelen, fietsen en navigeren 

>> maandag 10 mei, start om 20 uur via zoom

Heb je nog een gps nodig in je auto of om te fietsen of wandelen? Eigenlijk niet.Op je smartphone kun je heel wat handige apps installeren om wandel- en fietsroutes uit te stippelen. Zowel om op je werk te geraken als om te ontspannen in het weekend.

Appstublieft demonstreert ook de belangrijkste apps om je te verplaatsen met de auto en het openbaar vervoer.

>> inschrijven voor deze lezing

Shoppen en betalen

>> maandag 17 mei, start om 20 uur via zoom

De komende jaren gaan we meer en meer betalen met onze smartphone. Hoe werkt dat? Wat zijn de opties? En hoe doe je dat veilig? In deze sessie geven we een overzicht van hoe je betaalt met apps in plaats van met je bankkaart.

Maar er is meer: digitaal boodschappenlijstjes maken, virtueel door promofolders bladeren of je klantenkaarten digitaliseren? Je leert het allemaal in deze demosessie!

>> inschrijven voor deze lezing

Toekomsttechnologie, wat mogen we nog allemaal verwachten?

>> maandag 31 mei, start om 20 uur via zoom

Nu bijna iedereen een smartphone heeft en draadloos internet overal beschikbaar is, kan de digitale revolutie pas echt goed op gang komen.

In deze geanimeerde lezing krijg je een blik op de nabije toekomst, waarin je het licht van je woonkamer dimt met je smartphone en praat tegen je huisrobot.

Je leert een pak begrippen kennen zoals NFC, VR en AR. Technologische voorkennis is niet vereist op deze reis naar de toekomst.

>> inschrijven voor deze lezing