BibArt leeskring

Zin in een gezellige avond samenkomen rond een boek? In de vijf BibArt bibliotheken kan je terecht in een leesgroep. Contacteer best even vooraf de bibliotheek voor je langskomt (gegevens in het linkermenu), dan krijg je een exemplaar om te lezen mee naar huis. Je betaalt 2 euro per avond bij de leesclubs die worden begeleid door Leesweb.

Bibliotheek Denderleeuw, begeleiding door vrijwilligers

Bibliotheek Erpe-Mere, begeleiding via Leesweb

Bibliotheek Haaltert, begeleiding via Leesweb

Bibliotheek Lede, begeleiding via Leesweb

Bibliotheek Ninove, begeleiding via Leesweb

Auteurslezingen

Op 2 december 2016 kwam Ish Ait Hamou langs in de bibliotheek van Denderleeuw.

Op 4 december 2015 organiseerden we De Dulle Grieten. Schrijfsters Griet Op De Beeck, Saskia De Coster, Els Beerten en Lara Taveirne kwamen langs en Hannelore Bedert zorgde voor de muziek. Deze avond was een samenwerking van BibArt, CC De Plomblom, bibliotheek Ninove en Dienst Cultuur Ninove. Met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Op 5 december 2014 was er de Groote Literatuur in CC De Plomblom in Ninove met schrijvers Stefan Hertmans, Annelies Verbeke, Annelies Beck en Willie Verhegghe en het Anemos Saxofoonkwartet. Deze avond was een samenwerking van BibArt, dienst cultuur Ninove en bibliotheek Ninove en CC De Plomblom met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen. 

Op 24 maart 2014 was er een lezing over ‘De vrolijke atheïst’ door de auteur zelf, Jean-Paul Van Bendegem. Het was een gezellige avond met zo'n 150 aanwezigen, georganiseerd met steun van het Vlaams fonds voor de Letteren.