iPadklas

Ipadklas

Momenteel circuleert er binnen BibArt een iPadklas bestaande uit 12 iPads en een beamer. In iedere bibliotheek kan je ook een iPad of tablet terugvinden om deze te gebruiken, vraag er naar aan de balie.

In 2011 zijn er per bibliotheek twee iPads aangekocht om ter beschikking te stellen van het publiek en de bibliotheek. Hiermee kan de bibliotheek digitaal kranten en tijdschriften ter beschikking stellen, bibliotheekbezoekers en bibliotheekpersoneel kennis laten maken met de iPad en e-reading, Fundels[1] promoten en demonstreren, foto’s laten afspelen, …. Onze iPadklas werd uitgebreid met één iPad2 dankzij het winnen van de regioverbandenquiz op de Ovinob jaarvergadering.

De iPads kan je bij de meeste bibliotheken uitproberen in de leeszaal. De iPads worden ook gebruikt om cursussen te geven, de bibliotheken stellen dan hun iPads ter beschikking van de bibliotheek die de cursus organiseert.


[1] Fundels staat voor ‘bundels vol fun’! Het prentenboek wordt gedigitaliseerd tot een soort e-boek voor kinderen, vergezeld van spelletjes, didactische hulpmiddelen en oefeningen. Sommige bibliotheken bieden deze fundels aan via MijnBibliotheek.